ارتباط در واتس اپ

ارتباط در تلگرام

برو بالا

علاج غلبه بر مزاج ها

84

علاج غلبه بر مزاج ها

علاج غلبه بر مزاج ها بهترین راکار برای پیشگیری از درمان و به مشکل افتادن بدن میباشد :   علاجه غلبه مزاج دموی : افراد دموی باید غذاهای خنک و سردی مثل : آش انار،آش آلو،آب زرشک،خیار،مرکبات و ماست،اسفناج،تمرهندی،آبغوره،قره قات،سماق،آلبالو،بنفشه،عناب،سرکه،آلو،کاسنی،آلوچه،افسنطین،دم کرده برگ زیتون،زرشک سیاه مصرف کنند تا حرارت بدن تعدیل شود.اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینی جات از مواد و اغذیه سرد استفاده نکند دچار جوش و خارش بدن،گرکرفتگی،بیقراری، کهیر،سوزش ادراری،سوزش سر دل و آفت دهان خواهد شد.معمولا بیماری های افراد دموی در اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور کلی افزایش خون به وجود می آید که حجامت به عنوان موثرترین درمان برای دموی مزاج ها مطرح است.دموی مزاج ها باید غذا های محرک مثل عسل و خرما کم بخورند. پرهیز از مصرف زیاد گرمی جات و گوشت ، دارچین ، زنجبیل ، ادویه جات ، خرما ، کشمش ، خربزه ، عسل ،شکلات. علاج غلبه مزاج صفرا : گیاهان و غذا های سرد و تر ، میزان صفرا را در بدن کاهش می دهد از جمله : چای مکه ، فلوس ، گشنیز ، سنا مکی ، بنفشه ، ریوند چینی ، گل ختمی ، انا و شاتوت ، زرشک ، تمشک ، زرد آلو ، هلو ، خیار ، کاهو ، هویج ، روغن زیتون ، کنجد ، سیب ، گلابی ، سوپ جو ، کدو خورشتی ، خوراک قارچ ، کدو حلوایی ، اسفناج ، نخود و نخود فرنگی ، عدس ، ماش ، جو دوسر ، لیمو عمانی ، خاکشیر ، تمشک ، شاه توت ، کدو سبز ، خیار ، شاه تره ، آلو بخارا. پرهیز : غذا های چرب و شیرین ، پرخوری ، بعد از غذا مختصر دوباره غذا خوردن ، آش رشته ، ماکارونی ، سیر ، پیاز و شیرینی جات قنادی و ادویه جات و فلفل و غذا های تند ، بادمجان سس ها ، موز ، نارگیل ، کنجد ، گوشت و تخمه. علاج غلبه مزاج سودا: سودا چون سرد و خشک است ، افراد سوداوی باید از غذا های سرد و خشک پرهیز کنند و در عوض از غذا های گرم و تر مثل : عسل و خاکشیر ، آلو بخارا ، اسفرزه ، ترنجبین ، آویشن ، گل محمدی ، فلفل سفید ، ناخنک ، انجیر ، قدومه ، سکنجبین ، بهار نارنج ، تمشک ، شیر خشک ، شربت آلو بخارا خاکشیر اسفرزه تخم شربت عسل ، استفاده نمایند. از بین نان ها ، نان سنگک مناسب تر از بقیه است (بخاطر وجود سبوس) و گوشت جوجه خروس ، دمنوش سنامکی و گل محمدی . پرهیز : غذا های مانده و بیات و شور و نمک سو ، بادمجان ، عدس ، نوشابه با غذا ، ماهی دودی ، خیار شور ، گوشت پیر ، پنیر ، یخ ، آب یخ ، برنج ، فست فود ، غذا های شب مانده ، سوخته نان ، چای سیاه ، سرکه ، غذا های صنعتی ، کیک و بیسکویت ، چای سبز ، آبمیوه صنعتی.

علاج غلبع مزاج بلغمی : غذا های مفید برای بلغمی مزاج ها ؛ گوشت (شتر ، گوسفند ، گنجشک) ، ادویه جات (هل،دارچین،زنجبیل،زیره،زعفران،زنیان،سیر،موسیر،خردل،جوز) ، سبزیجات(نعنا،ریحان،جعفری،ترخون) ، عسل ، شیره انگور ، نخود ، گردو ، انبه ، قدومه شیرازی ، کدو حلوایی ، گندم ، اسطوخدوس ، بابونه ، تخم شوید ، سیاهدانه ، پیاز سفید ، شنبلیله ، آویشن ، بابا آدم ، بومادران ، خرمای سیاه ، میخک ، بادیان ، گوشت مرغ محلی ، پودر انبه هندی ، شیره خرما و ارده و توت ، جینسینگ ، بهمن سرخ ، زوفا ، گل محمدی ، کندر ، اسفند ، انگور ، پونه ، لاوندر. پرهیز : لبنیات ، سرکه ، ترشی ، لیته ، شور ، سیب زمینی ، عدس ، قرچ ، گوشت گوساله و گاو ، گوشت سفید (برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند) ، چای ، کرفس و کلم ، نسکافه ، میوه ترش و کال ، نارنگی ، کیوی ، خیار ، لیموی شیرین و ترش ، سوپ جو ، روغن نباتی ، کره گیاهی ، نوشابه ، برنج ، سوسیس و کالباس ، آب یخ ، پرتقال ، پاستیل ، آدامس ، سس.

توسط: رضا فتاح زاده

1397/03/03

برچسب ها:

دیدگاه شما

پذیرای نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.