سبد خرید
[yellowrate]
روش ها و آموزش ها

علاج غلبه بر مزاج ها

توسط :
اخرین بروزرسانی : مهر 16, 1400

علاج غلبه بر مزاج ها بهترین راکار برای پیشگیری از درمان و به مشکل افتادن بدن میباشد :

 

علاجه غلبه مزاج دموی :

افراد دموی باید غذاهای خنک و سردی مثل : آش انار،آش آلو،آب زرشک،خیار،مرکبات و ماست،اسفناج،تمرهندی،آبغوره،قره قات،سماق،آلبالو،بنفشه،عناب،سرکه،آلو،کاسنی،آلوچه،افسنطین،دم کرده برگ زیتون،زرشک سیاه مصرف کنند تا حرارت بدن تعدیل شود.اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینی جات از مواد و اغذیه سرد استفاده نکند دچار جوش و خارش بدن،گرکرفتگی،بیقراری، کهیر،سوزش ادراری،سوزش سر دل و آفت دهان خواهد شد.معمولا بیماری های افراد دموی در اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور کلی افزایش خون به وجود می آید که حجامت به عنوان موثرترین درمان برای دموی مزاج ها مطرح است.دموی مزاج ها باید غذا های محرک مثل عسل و خرما کم بخورند.

پرهیز از مصرف زیاد گرمی جات و گوشت ، دارچین ، زنجبیل ، ادویه جات ، خرما ، کشمش ، خربزه ، عسل ،شکلات.

علاج غلبه مزاج صفرا :

گیاهان و غذا های سرد و تر ، میزان صفرا را در بدن کاهش می دهد از جمله : چای مکه ، فلوس ، گشنیز ، سنا مکی ، بنفشه ، ریوند چینی ، گل ختمی ، انا و شاتوت ، زرشک ، تمشک ، زرد آلو ، هلو ، خیار ، کاهو ، هویج ، روغن زیتون ، کنجد ، سیب ، گلابی ، سوپ جو ، کدو خورشتی ، خوراک قارچ ، کدو حلوایی ، اسفناج ، نخود و نخود فرنگی ، عدس ، ماش ، جو دوسر ، لیمو عمانی ، خاکشیر ، تمشک ، شاه توت ، کدو سبز ، خیار ، شاه تره ، آلو بخارا.

پرهیز : غذا های چرب و شیرین ، پرخوری ، بعد از غذا مختصر دوباره غذا خوردن ، آش رشته ، ماکارونی ، سیر ، پیاز و شیرینی جات قنادی و ادویه جات و فلفل و غذا های تند ، بادمجان سس ها ، موز ، نارگیل ، کنجد ، گوشت و تخمه.

علاج غلبه مزاج سودا:

سودا چون سرد و خشک است ، افراد سوداوی باید از غذا های سرد و خشک پرهیز کنند و در عوض از غذا های گرم و تر مثل : عسل و خاکشیر ، آلو بخارا ، اسفرزه ، ترنجبین ، آویشن ، گل محمدی ، فلفل سفید ، ناخنک ، انجیر ، قدومه ، سکنجبین ، بهار نارنج ، تمشک ، شیر خشک ، شربت آلو بخارا خاکشیر اسفرزه تخم شربت عسل ، استفاده نمایند. از بین نان ها ، نان سنگک مناسب تر از بقیه است (بخاطر وجود سبوس) و گوشت جوجه خروس ، دمنوش سنامکی و گل محمدی .

پرهیز : غذا های مانده و بیات و شور و نمک سو ، بادمجان ، عدس ، نوشابه با غذا ، ماهی دودی ، خیار شور ، گوشت پیر ، پنیر ، یخ ، آب یخ ، برنج ، فست فود ، غذا های شب مانده ، سوخته نان ، چای سیاه ، سرکه ، غذا های صنعتی ، کیک و بیسکویت ، چای سبز ، آبمیوه صنعتی.

علاج غلبع مزاج بلغمی :

غذا های مفید برای بلغمی مزاج ها ؛

گوشت (شتر ، گوسفند ، گنجشک) ، ادویه جات (هل،دارچین،زنجبیل،زیره،زعفران،زنیان،سیر،موسیر،خردل،جوز) ، سبزیجات(نعنا،ریحان،جعفری،ترخون) ، عسل ، شیره انگور ، نخود ، گردو ، انبه ، قدومه شیرازی ، کدو حلوایی ، گندم ، اسطوخدوس ، بابونه ، تخم شوید ، سیاهدانه ، پیاز سفید ، شنبلیله ، آویشن ، بابا آدم ، بومادران ، خرمای سیاه ، میخک ، بادیان ، گوشت مرغ محلی ، پودر انبه هندی ، شیره خرما و ارده و توت ، جینسینگ ، بهمن سرخ ، زوفا ، گل محمدی ، کندر ، اسفند ، انگور ، پونه ، لاوندر.

پرهیز : لبنیات ، سرکه ، ترشی ، لیته ، شور ، سیب زمینی ، عدس ، قرچ ، گوشت گوساله و گاو ، گوشت سفید (برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند) ، چای ، کرفس و کلم ، نسکافه ، میوه ترش و کال ، نارنگی ، کیوی ، خیار ، لیموی شیرین و ترش ، سوپ جو ، روغن نباتی ، کره گیاهی ، نوشابه ، برنج ، سوسیس و کالباس ، آب یخ ، پرتقال ، پاستیل ، آدامس ، سس.

 

منتظر نظرات ارزشمند شما در مورد پیرامون این مقاله هستیم و مطمئن باشید در کمترین زمان ممکن به آن پاسخ داده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط در تلگرام
ارتباط در واتس اپ
امکان ارسال محصولات با اسنپ (از مبدا کرج) فعال شد.